Fiberclay Beelden

Voordelen:
Duurzaam en sterk materiaal
Licht van gewicht
Vorstbestendig*
Milieuvriendelijk
Makkelijk te onderhouden

Een combinatie van glasvezel en klei, dat is fiberclay. Dit maakt het sterk en duurzaam. Het uiterlijk is vergelijkbaar met steen of beton, maar het is een stuk lichter in gewicht.

*Fiberclay is licht vorstbestendig, echter raden wij wel aan om in de vorstperioden de beelden binnen te halen. Met name strengere vorst in combinatie met vocht kan de beelden aantasten.
Dit voorkomt scheuren en afbladderen van het beeld of de sokkel tijdens de winter periode. Fiberclay is een geverfd materiaal, hierdoor kan het wel gebeuren dat als u de beelden het hele jaar door buiten laat staan en geen onderhoud pleegt dat de toplaag minder mooi wordt. Denk hierbij aan vaalheid, craquelé of vlekjes.

Het beeld is extra te beschermen tegen UV d.m.v. onze beschermspray.

Fiberclay beelden hoe onderhoud ik ze?
Het onderhoud aan Fiberclay is erg gemakkelijk. U kunt ervoor kiezen om het beeld extra te beschermen tegen UV en algen door er een laag blanke lak overheen te sprayen. Wilt u dit niet dan kan het voorkomen dat iets algvorming op het beeld verschijnt, pak dan een zachte borstel en een zachte zeep (groene zeep) en borstel het beeld schoon. Het ziet er dan weer prachtig uit en uw beeld straalt weer als nieuw! Gebruik geen hoge drukspuit!

 

Polyresin en of polystone Beelden

Voordelen:
Sterk materiaal
Makkelijk te onderhouden
Waterbestendig

Wat is polyresin nu eigenlijk?
Polyresin bestaat uit gemalen steen ( graniet, marmer, soapstone).
Deze steen wordt vermengd met vloeibare kunsthars, hierdoor ontstaat er een gietbaar mengsel.
Dit mengsel wordt gegoten in een rubberen mal van een beeld.
Na de uitharding van het beeld wordt de mal verwijderd, het beeld wordt nu met de hand bijgewerkt en vervolgens gepolijst.
Polyresin heeft als voordeel dat het regen- en vochtbestendig is, er kan namelijk geen vocht in dringen en is zo erg geschikt voor buiten.
Wel is aan te raden om het beeld goed in te spuiten met blanke lak mocht het langdurig buiten staan. Dit zorgt ervoor dat de lak beschermd blijft tegen UV.

Onderhoud van Polyresin beelden
Polyresin beelden die in huis staan, kun je het beste schoonmaken met een droge zachte doek.
Als je het met water schoon wil maken gebruik dan geen allesreiniger, het liefste alleen water of een natuurzeep als groene zeep. Dit omdat anders de kleurlaag aangetast wordt en het beeld zal gaan verkleuren of minder mooi zal gaan worden. Heeft u een Polyresin beeld in de tuin staan? Dan geldt hetzelfde als bij de Fiberclay beelden. Neem een zachte borstel en borstel met alleen water of met groene zeep het vuil van het beeld af en uw beeld zal weer een aantal maanden mee kunnen.
Voor optimale bescherming bieden wij een beschermspray aan voor tuinbeelden.